Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, heden bloemisterij. IJzeren toegangshek los naast de zijdelings aan de straat palende bedrijfsvleugel. Achterin gelegen boerenwoning, nu met 19de-eeuws voorkomen maar met oudere kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Eén bouwlaag en zes traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Later toegevoegde linker travee (zie bouwnaad en verspringende daknok). Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel (op het zuidoosten) op gepikte plint. Rechthoekige vensters op hardstenen lekdrempel en met bruine luiken. Rechthoekige deur met gedeeld bovenlicht. Opkamer aan de achterzijde. Rechts aangebouwde stal onder lessenaarsdak. Bewaarde geschilderde houten zoldering met kinderbalken en een zware moerbalk met afgeschuinde kanten, balkzoolversiering met voluutmotief en wolfstand, op stenen console.

Ten westen: bakstenen dwarsschuur met stallen en wagenhuis onder pannen zadeldak uit de 19de eeuw. Ten noordwesten: half ingestort gewit bakstenen bakhuisje.

Auteurs: Verbeeck, Mieke