Twee boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Twee achterin gelegen, aaneenpalende en naar het zuiden georiënteerde boerenarbeidershuisjes; één bouwlaag en telkens twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat) met aandak, mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde en gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen, onder geprofileerde daklijst. Kleine rechthoekige muuropeningen en groene vensterluiken. Tegen de zijgevel aangebouwde stal met lessenaarsdak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De rechter woning (nummer 26) is gesloopt. De linker woning (nummer 28) is in aangepaste toestand bewaard maar de erfgoedwaarde van het geheel is verdwenen.

Auteurs: Jacobs, Els