Beschrijving

Grote hoeve met losse bestanddelen gesitueerd achter een boomgaard. Twee populieren markeren het ijzeren toegangshek tussen betonnen pijlers; voorts met haag aan de straatzijde. Boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën, onder een aangepast zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), in kern waarschijnlijk uit de 18de eeuw maar verbouwd en vergroot in de 19de eeuw: voordakschild met lichte knik, achterdakschild verlengd en opgetrokken met wijziging van de zijtoppen. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel op geschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen: groengeverfde ven sterluiken met hartvormige lichtopening en naar verluidt gerecupereerde deur versierd met diamantkoppen. Gedeeltelijk beraapte rechter zijpuntgevel met kleine oculus en een getralied vierkant opkamervenster in een houten omlijsting. Lage achtergevel voorzien van vier rechthoekige deurtjes en drie vierkante vensters onder de hanggoot. Een korfboogdeur in de oorspronkelijke achtergevel (nu binnenmuur). Bewaarde houten zoldering met kinderbalken op geprofileerde moerbalken welke aan de achtergevelzijde rusten op een stenen console.

Bedrijfsgebouwen voornamelijk opgesteld rondom het achtererf. Ten westen: lange rechthoekige bakstenen gebouw met: stallen, wagenhuis en bergplaats, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Twee rijen luchtgaten aan weerszij van de centrale rechthoekige schuurpoort. Rechts een lage steekboogdeur tussen twee kleine muuropeningen met zandstenen latei. Ten oosten een klein bakstenen dienstgebouw met recente aanbouwsels. Bakhuis gesloopt.

Auteurs: Verbeeck, Mieke