Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning met winkel

Beschrijving

Achterinspringende dorpswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw, oorspronkelijk één geheel vormend met het rechts aanleunende nummer 491 waarvan de gevel werd gemoderniseerd. Breedhuis van één bouwlaag en drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Geschilderde beraapte lijstgevel met vlakke bepleisterde omlijsting rond de rechthoekige deur en dito venster met luiken. Rechts een winkelraam in houten omlijsting met getande kroonlijst en gedeeltelijk bewaarde roedeverdeling. Bepleisterd hoofdgestel met hanggoot.

Auteurs: Verbeeck, Mieke