Jachtverblijf van de familie Milliau

Beschrijving

Voormalig "jachtverblijf van de familie Milliau", heden dokterswoning verscholen achterin een diepe tuin ten oosten van de pastorie. Oorspronkelijk buitenverblijf met rechthoekige plattegrond met het uitzicht van een kleine classicerende tempel, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Voorgevel van twee bouwlagen en drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen) met aanpassingen uit de 20ste eeuw. Gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel met schijnvoegen achter zuilenportiek. Driehoekig fronton op hoofdgestel met houten kroonlijst voorzien van klossen. Dokterssymbool (twee slangen) in reliëf toegevoegd op het timpaan in de 20ste eeuw. Slanke zuilen met geprofileerde basis op vierkante hardstenen sokkels. Een rondboogvenster boven het centrale deurvenster en voorts rechthoekige muuropeningen. Blinde beraapte linker zijgevel; gewitte rechter zijgevel met aanpassingen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke