Beschrijving

Oorspronkelijk een hoeve met losse bestanddelen die minstens opklom tot begin 19de eeuw. Naar het zuiden georiënteerde boerenwoning in de tweede helft van de 19de eeuw aangepast en vergroot tot de langgestrekte bouw bestaande uit drie woningen, zijdelings palend aan de straat. Verankerd bakstenen huis van één bouwlaag en negen traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Deels gewitte en grijsgeschilderde gevels op omlopende gepikte plint. Voornamelijk getoogde muuropeningen. Twee traveeën links onder lager dak: mogelijk overblijfsel van het vroeger boerenhuis. Getraliede rechthoekige vensters en keldergaten in de achtergevel. Stompe, bepleisterde straatpuntgevel - voorgevel van nummer 33 - met twee uilengaten in de top.

Auteurs: Verbeeck, Mieke