Beschrijving

Gerenoveerde voormalige hoeve met losse bestanddelen op een achterin gelegen, deels omgracht erf met toegangsweg vanuit het zuiden in het verlengde van de Rozenstraat. Naar het zuiden georiënteerde boerenwoning bestaande uit een hooghuis van twee traveeën tussen zijaandaken met muurvlechtingen en links daarvan een laaghuis van drie traveeën, beide onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met sponning, vernieuwde zandstenen kruiskozijnen en hoekstenen met duimen. Tuitvormig dakvenster boven de deur in de tweede travee Hooghuis met brede dakoverstek op geprofileerde houten dakconsoles met klosversiering. Ten westen lange rechthoekige bedrijfsvleugel met stallen: gewit bakstenen gebouw met pannen zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke