Beschrijving

Goed bewaarde, omhaagde kleine hoeve uit eind 18de eeuw. Gewitte bakstenen hoevegebouwen, deels aan de woning aangebouwd. IJzeren toegangshek midden tegenover het boerenhuis met voorerf. Laag huis van één bouwlaag en vier traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van windwijzer met haan. Verankerde en gewitte voorgevel op gepikte plint. Een vierkant venster met houten bovendorpel en groene luiken aan weerszij van de korfboogdeur. Hanggoot boven de middentrav. aan de getrapte daklijst. Rechts aansluitende schuur waarin een aan de woning toegevoegde venstertravee, met zadeldak (mechanische pannen). L-vormige stalvleugel aan de linker voorerfzijde. Recentere bakstenen schuur palend aan de straat.

Auteurs: Verbeeck, Mieke