Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenwoning met L-vormige stallen vermoedelijk uit midden 19de eeuw; aan de straat gelegen op de hoek met de Meirstraat. Vroegere molenaarswoning bij nu verdwenen stenen graan- en oliewindmolen van molenaar Steyaert, opgericht in 1845 en in 1918 tot puin vervallen. Witgeschilderde boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) en erachter bedrijfsgebouw. Dubbelhuisopstand. Nagenoeg rechthoekige, beluikte vensters met arduinen dorpel. Rondboogvensters in zijtopgevels.

Auteurs: Lanclus, Kathleen