Vervallen woning

Beschrijving

Vervallen breedhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), met uitzicht uit de eerste helft van de 18de eeuw, doch oudere kern aangegeven door de overstek van de bovenverdieping, zoals eveneens voorkomt in het meer verbouwde huis nummer 11 als diephuis met heden afgesnuit zadeldak. Verweerde verankerde bepleisterde voorgevel met geprofileerde zandstenen puilijst en licht overkragende bovenverdieping: getoogde vensters in geriemde stucomlijsting met rocaillesluitsteen, links verdwenen. Aflijnende kroonlijst op klossen. Centraal korfboogvormig dakvenster in geprofileerde omlijsting op imposten en neuten, onder bekronende gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden. Gewijzigde begane grond: volgens verbouwing van 1877 voorheen met drielicht en deur onder druiplijst en rechthoekige bovenlichten.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Berlemont F., Persoonlijk archief: Drabstraat (Archief 1877/129).

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde