erfgoedobject

Hof De Mulder

bouwkundig element
ID
35569
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35569
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Vermoedelijk voorheen zogenaamd "De Kriekerije" (?). Interessante hoeve met huis van twee bouwlagen (opgesplitst in twee woningen) en grote dwarsschuur, vermoedelijk opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw en vergroot in de loop van de 19de eeuw. Ten noordoosten van het erf, waterplas.

Ten zuidwesten, woonhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint en afgelijnd met bepleisterd entablement met kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters, beneden met persiennes, in vlakke bepleisterde omlijsting; pseudo-vensters in de vierde en zesde travee van de bovenverdieping. Zijgevels afgewerkt met muurvlechtingen en zijaanbouwsels onder lessenaarsdak.

Ten oosten, bakstenen dwarsschuur onder overkragend zadeldak (pannen), met rechthoekige poorten (19de tot 20ste eeuw), in de dakpannen jaartal 1823.

Ten noordoosten, stal en bakhuis, vermoedelijk uit begin 20ste eeuw.


Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hof De Mulder [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/35569 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.