Goed ter Walle

Beschrijving

Thans zogenaamd "Goed ter Walle". Oorspronkelijk boerenhuis gelegen naast recent verbouwd en aangebouwd woonhuis. Nu in gebruik als stal en berging. Naar verluidt voorheen jaartal 17.. in dakpannen. Witgeschilderde voorgevel naar erfzijde (zuid) met behouden gevelordonnantie. Houten kruiskozijnen met diefijzers. Fraai korfboogdeurtje in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting op neuten, met oren en waterlijst. Bekronende niskapel met heiligenbeeld (Heilige Donatus ?). Overkragend dakschild rustend op uitgesneden modillons. Later aangebrachte poort in rechter travee Behouden rechter zijgevel met aandak en vlechtingen.

Interieur. Bewaarde balkenzoldering met versierde moerbalk en grote schouw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen