Stallingen van het kasteel De Kluize of Ter Motte

Beschrijving

Voormalige stallingen (heden woonhuis) van het verdwenen kasteel "De Kluize" of "Ter Motte" (Biebuyckstraat). De resten van de vroegere toegang tot het kasteelpark, voorheen met duiventoren en ijskelder (gebouwd in 1862 en afgebroken in 1954), namelijk ijzeren hek en bakstenen pijlers staan nog op het einde van de onverharde populierendreef, tussen de voormalige stallen (IJsbeerlaan nummer 13 A) en de vroegere kasteelhoeve (Biebuyckstraat nummer 9).

Heden woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Witgeschilderde gevel met grijsgeschilderde rondboogarcade waarin rechthoekige vensters en deur. Roodgeschilderde muurankers. Links aanleunend bakstenen dienstgebouw met ritmerende lisenen onder plat dak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen