Gemeentelijke Jongensschool

Beschrijving

Bakstenen gebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend van circa 1863 en vermoedelijk naar ontwerp van architect Auguste Van Assche. Iets hoger opgetrokken middenpartij van vijf traveeën afgelijnd met lisenen en centrale, eveneens door lisenen afgelijnde travee, uitlopend in puntgevel. Getoogde vensters met holprofiel op lekdrempels en overspannen met waterlijst. Sierankers op iedere verdieping. Links poort en rechts deur. Aflijnende tandlijst en muizetand. Opgetekend in 1983 en thans gesloopt.

• Gemeentearchief Nevele, Schoolgebouwen .

Auteurs: Lanclus, Kathleen