Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw, doch reeds als hofstede met boomgaard opgetekend in het landboek van 1763-64. Woning van de laatste burgemeester van Poeke.

Ten westen, boerenwoning van zeven en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Bakstenen gevel op gecementeerde plint. In 1961 vernieuwde rechthoekige vensters (vijf) met kleine roedeverdeling en witte luiken. Rechthoekige deur in uitspringende geschilderde omlijsting van baksteen. Rechts schaarse sporen van muurvlechtingen.

Ten noorden, nog behouden eenvoudige 19de-eeuwse stallen en voormalig wagenhuis uit eind 19de eeuw. Ertegenover recentere bedrijfsgebouwen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen