Beschrijving

Ten oosten, boerenwoning, met links aanleunend stalletje, van zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (rode pannen); daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw met oudere kern, zie vermoedelijk op de Ferrariskaart omgrachte hoeve. Naar het westen gerichte grijsgeschilderde gevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters onder houten latei. Rechthoekige deur. Rechter zijgevel met muurvlechtingen. Later werd het zadeldak hoger opgetrokken en naar achterzijde toe uitgebreid. Links aangebouwde stal onder lager zadeldak. Interieur. In woonkamer met Sint-Andrieskruis en wolventand versierde eiken moerbalk en grote schouw.

Ten noorden, eenvoudige dwarsschuur van vijf traveeën met centrale rechthoekige doorrit onder overkragend zadeldak (pannen).

Auteurs: Lanclus, Kathleen