Hof ter Pluimstee

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof ter Pluimstee

Hoeve met losstaande bestanddelen in nogal kaal erf afgesloten door haag en ijzeren hek.

Ten westen, boerenhuis, vermoedelijk van circa 1800, mogelijk met oudere kern. Witgekalkte gevel op gepikte plint met zes traveeën onder zadeldaken (zwarte pannen) met verspringende noklijn (twee rechter traveeën met opkamer onder hoger opgetrokken zadeldak). Verankerd. Rechthoekige vensters onder houten latei in geelgeschilderde omlijsting met 19de-eeuws houtwerk en geel-witgeschilderde persiennes (twee linker traveeën) of luiken met traanvormige lichtopening. Rechthoekige deur met bovenlicht en verzekeringsplaatje, gevat in sterk geprofileerde roodgeschilderde omlijsting op neuten. Okerkleurig geschilderde kroonlijst lijnt de gevel af.

Ten zuiden, dwarsschuur bijna volledig vernieuwd.

Auteurs: Lanclus, Kathleen