Beschrijving

Grote, voorheen "omwalde", hoeve met losse bestanddelen, gelegen midden veld en wetland. Woonhuis met oude kern gedeeltelijk verbouwd. Een gedeelte van vijf traveeën (?) en één bouwlaag onder zadeldak (pannen) en een gedeelte rechts ernaast van drie traveeën (?) en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Rozegeschilderde gevels op gepikte plint; voorgevel naar het oosten gericht. Het lage gedeelte heeft vier mooie ramen met kleine roedeverdeling en groenwitgeschilderde luiken met lichtopeningen en rechts ernaast een steekboogdeurtje in bepleisterde, geprofileerde omlijsting van zandsteen, gedateerd 1711. Getrapte, bepleisterde kroonlijst. Linker zijgevel met muurvlechtingen. Het woongedeelte van twee bouwlagen heeft één rechthoekig, beluikt venster met roedeverdeling en een deur op de begane grond en twee smallere bovenvensters. Sporen van een verdwenen aanbouwsel. Merkwaardige rechter zijpuntgevel: hoge rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling in witbepleisterde omlijsting en brede rechthoekige omlijsting van rondboogdeur met waaier. Op boven- en zolderverdieping oeil-de-boeuf. Naar verluidt binnenin kelder met tongewelf.

Schuur en stallen afgebrand in 1938 en vervangen door nieuwe bouw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen