School Sint-Godelieve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed School Sint-Godelieve

Beschrijving

Oprichting van gemeenteschool voor jongens en meisjes in 1866. Bouw van schoolgebouw en onderwijzerswoning in 1872. Afgeschaft na de schoolstrijd. In 1894 in gebruik genomen als vrije school voor jongens.

Bakstenen schoolgebouw van één bouwlaag onder zadeldak. Travee-indeling door middel van rechthoekige nissen waarin hoge rechthoekige vensters van de klaslokalen. Ernaast bakstenen huis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt schilddak (pannen). Voorgevel met traveeën gemarkeerd door lisenen en getoogde vensters met negblokken.

• VERHOUSTRAATE A., Mengelingen over de noordkant van Aalter, in Appeltjes van het Meetjesland, Jaarboek nr. 7, 1956, p. 117-118.

Auteurs: Lanclus, Kathleen