Buitenverblijf Krompoelhof

Beschrijving

Heden zogenaamd Krompoelhof, gelegen aan de zogenaamd Krom- of Kranepoel. Vermoedelijk betreft het hier het buitenverblijf door J.-L. van Caneghem gebouwd of verbouwd in 1815. Van Caneghem kocht in 1808 de Kranepoel en het nabijgelegen kasteel van Bellem. In afwachting van de heropbouw van het kasteel bewoonde hij dit buitenhuisje.

IJzeren hek tussen bakstenen pijlers. Bestaand uit een torenachtig gedeelte van twee bouwlagen met spitsboogvormige bovenvensters onder tentdak en een lagere aangebouwde woning van het boerenhuistype, met recente aanpassingswerken en boven de nieuwe deur aangebrachte gevelsteen met jaartal "1618".

Auteurs: Lanclus, Kathleen