Beschrijving

Omgracht neerhof bij het Stalinsgoed. Hoeve met losse bestanddelen tegenover elkaar geplaatst. Met gras begroeid erf, ten noordoosten toegankelijk via gewit bakstenen walbrugje met fraai ijzeren hek tussen gewitte bakstenen pijlers.

Ten noordwesten, boerenhuis met witgeschilderde gevel op gepikte plint onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk later verhoogde gevel met vernieuwde vensters en deur. Rechts twee hoge rondboogvormige poorten. Links zijgevel met sporen van de vroegere bouwhoogte in de muurvlechtingen.

Ten zuiden, tegenover het woonhuis, schuur en stallen met ervoor mestvaalt onder sterk overkragend zadeldak. Rondboogpoorten (één gedicht) en rechthoekige staldeuren en vensters (roodgeschilderd houtwerk). Sporen van de vroegere muuropeningen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen