Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met naar het oosten georiënteerd boerenhuis van zeven traveeën, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), waarschijnlijk uit de 18de eeuw. Zijaandaken met vlechtingen, links bekroond door ijzeren windwijzer. Recent gezandstraalde verankerde bakstenen voorgevel, vroeger witgekalkt met gepikte plint. Heden tegen de gevel gemetste grijze bakstenen plint. Steekboogvormige muuropeningen voorheen in vlakke bepleisterde omlijstingen. Nieuw toegevoegde zandstenen deuromlijsting en dorpels van de dakvensters. Getrapte daklijst daterend naar verluidt van circa 1950, onderbroken voor twee puntvormige dakvensters. Links aangebouwde lagere paardenstal van drie traveeën met zadeldak (pannen). Grotendeels gerenoveerd interieur doch bewaarde houten zoldering met kinderbalken op moerbalken en brede haard. Twee gekoppelde originele opkamerdeuren met trap van rode en grijze bakstenen treden, boven twee overwelfde kelders (ten noorden) waaronder een met oorspronkelijke kelderdeur.

Ten oosten bakstenen stallen met pannen zadeldak en verankerde, gewitte erfgevel op gepikte plint. Ten noorden gewit bakstenen bakhuis van drie traveeën van het enkelvoudige type; rechthoekige deuren, vensters en zolderluik met houten latei. Gesloopte dwarsschuur ten zuiden.

Auteurs: Verbeeck, Mieke