Hoeve met boerenwoning en dienstgebouw

Beschrijving

Hoeve met boerenwoning ten oosten en dienstgebouw ten zuiden van een met gras begroeid erf, van de straat gescheiden door gracht, haag en ijzeren hekje.

Boerenwoning met beraapte voorgevel en bakstenen zijpuntgevels onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Getoogde vensters en deuren in vlakke omlijstingen, vensters met lekdrempels en persiennes.

Dienstgebouw onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), op straatgevel jaartal 1924 door middel van bakstenen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De dakbedekking en gevelafwerking is vernieuwd, de persiennes zijn verdwenen, het ijzeren hekje is vervangen.

• Informatie meegedeeld door IOED Meetjesland (27 december 2021).