Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gelegen in boomgaard. Ten noorden, boerenwoning van zeven traveeën onder verspringende zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, opklimmend tot eind 18de eeuw, aangepast circa 1850. Bakstenen erfgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting, met luiken en twee identieke deuren in grijsgeschilderde omlijsting. Aflijnende bepleisterde kroonlijst. Rechts gewitte tuitgevel met windhaantje.

Binnenin bewaarde schouw met schapraai ernaast en rode tegelvloer. Ten oosten, schuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Oude dorsvloer achter de grote rechthoekige poort in tweede travee, voorts getoogde staldeuren. Achter de koestal overdekte mestvaalt.

Bewaarde houten pomp voor de koestal. Ten zuiden, bakhuis van het samengestelde type, heden varkensstal.

• TONDAT R., Landelijke woningen in het Meetjesland, in "Ons Meetjesland", IX, 1, 1976, p. 10-12.

Auteurs: Lanclus, Kathleen