erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
34411
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34411

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Art-nouveaugetint burgerhuis in voortuin met ijzeren afsluiting, van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (leien en kunstleien), 1912 gedateerd op tegeltableau in het dakvenster.

Parement van geel geglazuurde baksteen met verwerking van arduin voor plint, lateien en cordons. Enkelhuisopstand. Schouderboogvormige vensters; faiencetegeltableau in boogveld, op de begane grond met fraaie glasramen. Initialen van bouwheer M. Ghysbrechts (MG) boven middenvenster. Centrale boventravee met uitgewerkte houten erker, eveneens met tegeltableaus en uitlopend in een dakvenster overluifeld met een puntgeveltje met houtwerk; twee dakvenstertjes ernaast.


Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34411 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.