Zuivelfabriek Sint Isidoor S.V.

Beschrijving

Voormalige zogenaamd "zuivelfabriek Sint Isidoor S.V.", als dusdanig gebouwd in 1937 en in bedrijf tot 1975, heden handelszaak. Oorspronkelijk modernistisch bakstenen bedrijfsgebouw met plat dak, gewijzigd door verhoging van het volume, plaatsing van andere muuropeningen en toevoeging tegen het vroegere laadbordes van een uitspringende lage voorbouw.

• VAN WILDERODE A., Moerbeke-Waas toen en thans , Beveren, 1982, p. 95.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Tijdens de meest recente restauratie werden de oorspronkelijke gevelopeningen opnieuw opengewerkt en voorzien van nieuw schrijnwerk naar authentiek model. De lage voorbouw dateerde van 1983 en werd bij de recente werken heropgebouwd.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (februari 2024).