• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis; twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak uit de 19de eeuw. Arduinen plint. Geschilderde, bepleisterde lijstgevel voorzien van imitatiebanden op de benedenverdieping. Dubbel arduinen cordon tussen de bouwlagen. Steekboogvormige muuropeningen met arduinen lekdrempels. Versierde bovenvensters. Deur met bovenlicht in een rechthoekige vlakke omlijsting van arduin met oren en neuten. Kroonlijst met tandlijst. In rechter zijgevel, oculus (metalen roedeverdeling in de vorm van een zeester). Rechts aanbouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle