Gildehuis De Drij Granaten

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "de Drij Granaten", volgens A. Reydams ambachtshuis der kousenmakers. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een gecombineerde bedaking (tent- en zadeldak, kunstleien).

Régence getinte lijstgevel van arduin van 1735, volgens spiegelopschrift (heden overpleisterd). Pilasters met ingediepte schachten uitlopend op régencemotief scheiden de rechthoekige vensters. Horizontaal accent door middel van waterlijsten. Bel-etage gemarkeerd door centraal schouderboogvenster in een geprofileerde omlijsting met sluitsteen en versierde zwikken. Verweerde zandstenen panelen op de verdiepte borstweringen en in het entablement. Kroonlijst op klossen. Verbouwde begane grond.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde