Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met achterin gelegen naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen), uit eind 17de eeuw met latere aanpassingen. Naar verluidt werd de dakkap vernieuwd met hergebruik van oude balken. Verankerde, bepleisterde en witgeschilderde voorgevel op geschilderde plint. Drie hoge rechthoekige vensters met sponning en duimen (houtwerk en lekdrempels vernieuwd). Twee lage korfboogdeuren in de voorgevel en één in de achtergevel. Originele binnenindeling met opkamer en kelder in de noordoosthoek. Gemetste opkamer- en zoldertrap. Eén schouwmantel van de oorspronkelijke dubbele open haard weggebroken. Houten zoldering met kinderbalken op versierde moerbalken; moerbalk in de beste kamer met verweerd wapenschild en jaartal 1697.

Ten westen op het voorerf bakstenen bedrijfsgebouw met zadeldak (pannen), jaarankers 1932 op de straatpuntgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke