Verkoopzaal Notarissen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Verkoopzaal Notarissen

Beschrijving

Verkoopzaal Notarissen, zie opschrift "Salle de ventes par Notaires". Bakstenen gebouw van één bouwlaag en drie traveeën onder een plat dak, gedateerd "ANNO/1882" op medaillons van het verhoogd fries.

Gevelordonnantie geritmeerd door de geblokte pilasters en puilijst van arduin. Aansluitend fries met spiegels (opschriften) tussen trigliefen; gekorniste kroonlijst op tandfries en gelijkaardige omlopende booglijst voor het gebogen middenfronton; bekronende siervaas. Steekboogvormige muuropeningen in geriemde hardstenen omlijsting, met diamantkopsluitsteen. Lekdrempel in de middentravee tot kordon doorgetrokken, boven verhoogde plint.

Interieur. Hal en roepzalen met neoclassicistisch getinte stucversiering op muren, bovenaan afgelijnd door middel van een muizentandfries. Bureelruimte met fraaie rondboognis gevat tussen pilasters uitlopend op palmetconsoles.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde