Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met achterin gelegen naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van zes traveeën, onder zadeldak (pannen), gebouwd in 1841 (jaarankers op de linker zijgeveltop) ter vervanging van een ouder boerenhuis. Bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige deur en vensters in vlakke witbepleisterde omlijsting en onder rollaag. Vensters met hardstenen lekdrempels en witte luiken. Geprofileerde en witbepleisterde daklijst. Bewaarde houten zoldering en twee achter elkaar gelegen overwelfde kelders.

Ten westen op het voorerf: bakstenen bedrijfsgebouw (dwarsschuur, stallen, wagenhuis) onder afgewolfd zadeldak (pannen). Afgeknotte straatpuntgevel met drie rijen luchtgaten en jaarankers 1838. Overbouwde vroegere mestvaalt naar verluidt gebouwd in 1914, heden wagenloods: rechthoekige open bakstenen stoel met houten hekwerk onder zadeldak (pannen); zijpuntgevels met verticale houten bebording onder dakoverstek met golvende dakrand en makelaar.

Auteurs: Verbeeck, Mieke