• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gebouwd circa 1890 ter vervanging van een oudere boerderij. Boerenburgerhuis met voortuintje uitziend op de straat. Ter breedte van de voorgevel voortuin afgesloten door een geschilderde decoratieve ijzeren afsluiting aan vier ronde hekpijlertjes. Links toegang tot het achterliggend boerenerf via een ijzeren hek aan twee ronde, bakstenen hekpijlers met ronde natuurstenen dekplaat.

Boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen). Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met symmetrische dubbelhuisopstand. Imitatiebanden tussen het hoofdgestel en de blauwgrijsgeschilderde plint. Steekboogvensters met diamantkopsluitsteen, bewaard houtwerk, groene luiken en hardstenen lekdrempel. Deur met gedeeld bovenlicht en paneelversiering. Grijsberaapte zijpuntgevels waarin twee getraliede benedenvensters met luiken en twee kleinere bovenvensters, alle steekboogvormig en in een gewitte platte bandomlijsting. Haaks achter aangebouwde stallen.

Ten zuidoosten schuin ingeplante rechthoekige bakstenen dwarsschuur met overstekend pannen zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke