Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Boerenhuis met naar het noorden georiënteerde voorgevel uitziend op de Pauwstraat. Boerenhuis van negen traveeën, onder zadeldak (pannen), aanpassing uit midden 19de eeuw van een ouder boerenhuis. Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Rechthoekige muuropeningen in vlakke gewitte omlijstingen. Getraliede vensters met groen/witte luiken en hardstenen lekdrempel. Gewitte geprofileerde daklijst. Vernieuwde linker zijgevel en achterhuis.

Ten noordoosten: lange bakstenen bedrijfsvleugel (dwarsschuur en stallen) onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. In de zuidelijke zijpuntgevel: kleine beglaasde mijterboogvormige gevelnis met Heilig Rochusbeeld.

Auteurs: Verbeeck, Mieke