Onderwijzerswoning bij gemeenteschool

Beschrijving

Huis horend bij de gemeenteschool van de parochie Belzele, laatst genoemde opgericht in 1872, verbouwd in 1932, in 1980 werden de oudste schoolgebouwen gesloopt. Huis van de onderwijzer in klein voortuintje; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw. Dubbelhuisopstand. Bakstenen gevel in twee registers gesplitst door terracottafries op de borstwering. Overhoekse muizetand als gevelbeëindiging. Rondboogvensters en -deur.

• WOLFAERT G. 1982: Oude prentkaarten van Evergem, Evergem, 177.

Auteurs: Lanclus, Kathleen