Katholieke Bewaarschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Katholieke Bewaarschool

Beschrijving

Vrije gemengde lagere- en kleuterschool Sint-Jozef. Nummer 39, voormalig schooltje, heden woonhuis voor de zusters van Sint-Jozef van Sint-Kruis-Winkel bij het ernaast gelegen kleuter- en lagere schooltje (nummer 37 en nummer 41). Een gevelsteen rechts naast de deur vermeldt: "Katholieke Bewaarschool/ gesticht door/ barones van Loo/ gravin Malfait/ 1873". Voortuin met gietijzeren afsluiting. Bakstenen huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen) met dakruitertje. Dubbelhuisopstand. Gevel en middentravee afgelijnd door superpositie van pilasters. Getoogde vensters en deur.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Nummer 39 fungeert niet langer als woonhuis voor zusters, nummers 37 en 41 fungeren niet langer als school. De gietijzeren afsluiting van de voortuin is verdwenen. Het dak is vernieuwd: hierbij is het dakruitertje verdwenen.

• Informatie meegedeeld door IOED Meetjesland (27 december 2021).