Goed Te Geetschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Goed Te Geetschuur

Beschrijving

Zogenaamd "Te Geetschuur". Recent vernieuwd boerenhuis naar oud model, zogenaamd naar het oude "Goed te Geetschuur", behorend tot de oudste in cultuur gebrachte gronden te Evergem van de Sint-Baafsabdij. Zou opklimmen tot de tweede helft van de 12de eeuw. De hoeve was eigendom van het Sint-Annahospitaal, een afhankelijkheid van de aalmoezenij der abdij. In de 19de eeuw overgemaakt aan het Gentse Bureau van Weldadigheid.

• DE Vos A., Het Goed te Geetschuur te Evergem, in Appeltjes van het Meetjesland, Jaarboek Nummer 5, 1953, p. 17-50.

Auteurs: Lanclus, Kathleen