Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, waarvoor bouwaanvraag van 1866, opgetrokken ter vervanging van een ouder gebouw met trapgevel uit de 16de of de 17de eeuw.

Gedecapeerde lijstgevel op een arduinen plint met keldergaten gemarkeerd door deurrisaliet, platte puilijst en doorgetrokken arduinen lekdrempels. Rechthoekige poort in een arduinen omlijsting onder het arduinen balkon op consoles van het licht getoogd deurvenster. Rechthoekige - voorheen beluikte - benedenvensters en licht getoogde bovenvensters, laatstgenoemde voorzien van doorlopende arduinen lekdrempels. Bewaard houtwerk. Houten kroonlijst met tandmotief. Rechtervenster verbouwd tot bijkomende deur.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Berlemont F., Persoonlijk archief: Hanswijkstraat (Archief 1866/115 nummer 238).

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde