Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen in erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek.

Ten noorden, boerenhuis onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met beraapte gevel, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Aangepaste vensters met persiennes. Bakstenen deuromlijsting op neuten met oren en rechte kroonlijst. Pomp voor het huis.

Binnenin: oude schouw versierd met bordenrek op schouwbalk. Naast de schouw links, 18de-eeuwse deur. Versierde en geschilderde moerbalk.

Ten westen, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); ervoor overdekte mestvaalt onder schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat), thans in gebruik als stal en voorzien van gedichte muren.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

De schuur en mestvaalt werden gesloopt tussen 2002 en 2006.