Drie dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Rij van drie aaneenpalende dorpswoningen van één bouwlaag en respectievelijk drie, twee en vier traveeën, onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met rechts aandak, mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw maar met latere aanpassingen. Grootste woning (nummer 24) naar verluidt voormalige herberg zogenaamd "De melkerij" wegens de aanwezigheid vroeger van een melkerij in een achterliggend landelijk bedrijfsgebouw (nu stal). Gecementeerde lijstgevel met sterk gemarkeerde schijnvoegen. Verschillende muuropeningen, doch oorspronkelijk houten bolkozijn met duimen in nummer 22.