Hoeve 't Molenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Molenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Molenhof

Voormalige hoeve met losse bestanddelen en molenaarshuis gelegen op de hoek met het Molenstraatje.

Erftoegang voor de haag gemarkeerd door twee achthoekige hardstenen paaltjes; laag ijzeren toegangshek aan betonnen hekpijlers. Voorin op het erf staand molenaarshuis van het type boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), met vlechtingen in de rechter zijpuntgevel; opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw maar met latere aanpassingen. Verankerde, bepleisterde en witgeschilderde voorgevel met schijnvoegen op grijze plint. Rechthoekige vensters met nieuwe luiken. Centrale steekboogdeur in een grijze bakstenen omlijsting op neuten onder rechte kroonlijst. Gewitte bakstenen achtergevel onder golfplaten dakoverstek op houten schoren. Getralied kelderraam onder kloosterkozijnen opkamervenster deels met diefijzers en luik. Lage rechthoekige achterdeur. Linker zijpuntgevel uitgewerkt met vijf rondboogvormige zoldervensters in rode bakstenen omlijsting met druiplijstje.

Ten oosten, lange gewitte bakstenen bedrijfsvleugel (stallen en dwarsschuur) onder pannen zadeldak.

Ten noorden, deels vernieuwde houten houtstal uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Ten noordwesten, bakstenen bakhuisje uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

De gevelafwerking werd aangepast, de luiken zijn verdwenen.

• Informatie meegedeeld door IOED Meetjesland (27 december 2021).