Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel gebouwd in 1919 aan de straat, rechts van de woning nummer 57. Opgericht op het erf van de eigenaars van de vroegere hoeve en bijbehorende windmolen om een belofte na te komen, namelijke omdat de molen niet vernield werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Eenvoudige rechthoekige bakstenen wegkapel onder leien zadeldak. Voorpuntgevel met ijzeren kruisbekroning. Spitsboogdeur in keperboogvormig spaarveld. In het boogveld gedenksteen met volgend opschrift: "Uit dank familie / P. Van Hecke-Martens / 1914- 1918". Altaar met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

• RYCKAERT M., onuitgegeven nota's betreffende de kapellen van Zomergem.