Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen. Bakstenen boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. Geschilderde plint en eenvoudig aflijnend entablement. Naar het zuiden gerichte voorgevel. Rechthoekige beluikte vensters. Twee rechthoekige deuren met empire getint bovenlicht in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting. Zijpuntgevels met aandaken op schouderstukken en met vlechtingen, rechter gevel met houten kruiskozijn. In achtergevel rondboogdeur met gedichte waaier en twee opkamervensters links.

Interieur. Eiken balklaag met moerbalk versierd met wolfstandmotief. Witgeschilderde schoorsteenmantel.

Links aangebouwd eenvoudig bijgebouw, naar verluidt voorheen een woning, met rechthoekige poort en rechts ervan behouden venster en deur. Ten noorden, parallel aan het woonhuis, dwarsschuur van tien traveeën met rechthoekige poorten onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Auteurs: Lanclus, Kathleen