Dokterswoning uit 1928

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning uit 1928

Beschrijving

Dokterswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijll gebouwd in 1928 op de plaats van het oude zogenaamd "Ghiselhuus", naar ontwerp van architect J. Dewulf (Ruiselede) en E. Vandenheuvel (Knesselare) voor de binnenplans (zie plintstenen).

Achterin gelegen villa in bak- en hardsteen, twee bouwlagen en drie en twee traveeën onder groot schilddak (pannen, nok parallel aan de straat). Gemarkeerd rechter zijrisaliet met in- en uitgezwenkte top, jaarsteentjes "anno 1928" links en rechts van bolkozijn, stenen kruiskozijnen en ramen met kleine roedeverdeling, speklagen en hoekkettingen en een geaccentueerd toegangsportaal met bekronend opengewerkt arduinen balkon in de oksel van het L-vormig gebouw; korfboogdeuren. Links en rechts garages.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen