Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk alleenstaand 18de-eeuws herenhuis in grote tuin met fraai ijzeren hek, heden twee woningen met omhaagde voortuin. Ontpleisterd bakstenen dubbelhuis van vijf (+ twee) traveeën en twee en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), gevelsteen boven de deur met jaartal 1768. Rechthoekige vensters (nieuwe ramen) en rechthoekige deur in behouden zandstenen spiegelboogvormige omlijsting met kwarthol beloop op neuten, met sluitsteen en geprofileerde waterlijst.

Interieur: links behouden salon in Lodewijk XV-stijl met stucplafond, schouw- en wandpanelen met vergulde rocailles, onder meer met bloem- en vogelmotieven en 18de-eeuwse paneeldeuren.