Vrekkemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrekkemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Vrekkemhof

Beschrijving

Gerenoveerde hoeve met woonhuis ten westen en grote schuur ten oosten op ruim begraasd erf met dubbel rood-en witgeschilderd ijzeren hek aan gietijzeren zuilen met pijnappelbekroning.

Recent vernieuwd en uitgebreid woonhuis van zeven traveeën (linker travee toegevoegd) onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), rechts met sporen van vlechtingen, opklimmend tot eind 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint; nieuwe rechthoekige vensters (oorspronkelijk houten kruiskozijnen met tralies), en getoogd deurtje.

Ten oosten, bakstenen schuur van negen traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) op de rechter zijpuntgevel jaartal 1894; aangepaste muuropeningen.