Kapel Nood zoekt Troost

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Nood zoekt Troost

Beschrijving

Kapel, ingeplant op de splitsing met de dreef naar de achterin gelegen hoeven en opgericht op initiatief van landbouwer J. van Beveren.

Heden geschilderde bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder overstekend afgewolfd zadeldak (leien) met klokkenstoel, ingewijd in 1911. Voorgevel afgezet met grijsgeschilderde hoekblokken en plint. Spitsboogdeur met erboven geschilderde banderol met opschrift: "Nood zoekt Troost". Zijgevels afgezet met pilasters verbonden door een muizentand, doorbroken door gekoppelde spitsboogvenstertjes.

Interieur met drielobnis in achtergevel, doorbroken door een oculus. Neogotische houten altaartafel met heiligenbeelden.

• TONDAT R., Bouwkundig erfgoed te Waarschoot, Maldegem, 1978, p. 291.