Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), in zijn huidige vorm daterend van 1876, volgens archiefdocumenten toen verhoogd met één bouwlaag en voorzien van een nieuwe gevel en ramen. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met imitatiebanden op de begane grond, horizontaliserend cordon en aflijnend versierd hoofdgestel met kroon- en tandlijst op modillons. Rechthoekige deur en vensters in geriemde omlijsting met sluitsteen; doorgetrokken dorpels op panelen op de bovenverdieping. Centraal balkon boven de deur.

Interieur met behouden en recent volledig gerestaureerde hal, trappenhuis en salons met onder meer stucplafonds met medaillons met voorstelling van de vier seizoenen, marmeren schouwen, trapzaal met zwaar stucplafond en composietpilasters, deuromlijstingen met bekronende frontons en muurschildering met landschapstafereel in trompe-l'oeil tegenover de centrale trap met gesculpteerde witmarmeren trappaal.