Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Wederopbouwhoeve volledig aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.

Opstelling: losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een begrint erf met deels behouden bakstenen stoepen en ten zuiden erfoprit met hek; boerenhuis, bakhuis, schuur en tabaksast respectievelijk ten oosten, noordoosten, noorden en oosten.

Aanplantingen: grosso modo omhaagde moestuin, ten zuiden; drenkplaats, ten noorden.

Materialen: verankerde, donkerrode bakstenen; stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, deels bewaard in rechter zijgevel van bakhuis; arduinen onderdorpels; luiken; houten balk boven schuurpoort.

Indeling: langgestrekt boerenhuis bestaande uit stal van drie traveeën + dubbelhuis van vier traveeën, met haakse uitbouw voor keuken en opkamertravee aan achtergevelzijde; dwarsschuur met wagenhuis, stal en aardappelkelder.

Bakhuis omgebouwd tot stal.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine