Eclectische huizenrij

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische huizenrij

Beschrijving

Eclectische huizenrij uit het begin van de jaren 1920, gelegen in het begin van de straat aan de bocht, waardoor voornamelijk de nummers 2-6 zichtbepalend zijn. Bakstenen burgerhuizen van één à twee bouwlagen - op een met schijnvoegen gecementeerde plint, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Nummer 2: zogenaamd "Café Canada", hoekhuis bij Kraaiveldstraat, getypeerd door een afgeschuinde hoektravee en getrapte dakvensters.

Rechthoekige muuropeningen; typerende korf-, tudor-, rond- of steekbogige ontlastingsbogen onder druiplijst. Sierankers. Aflijnende tandlijst.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De huizen (nummer 4-6) naast het hoekhuis zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw.