Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Alleenstaande dokterswoning met modernistische inslag uit de jaren 1930. Met gras begroeid voortuintje afgezet met linden en lage bakstenen muur aan straatzijde; toegangen tussen taxushagen. Lage garage en praktijk onder plat dak links, vooruitspringend ten opzichte van het woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder tentdak met hoge schoorstenen. Contrasterend materiaalgebruik: zwarte pannen; gele sierbaksteen, afgewisseld met roeskleurige baksteen voor plint en penanten van de bovenverdieping; zwarte tegels voor rechthoekige deuromlijsting met holprofiel en afzaten. Typerende doorgetrokken raampartijen. Deels beglaasde deur met geometrische ijzeren roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine